A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Підгаєцької міської ради Тернопільської області

ОНЛАЙН-НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ГРОМАДИ

Дата: 21.04.2021 12:10
Кількість переглядів: 12

        Сьогодні, 21.04.2021 року, відбулася онлайн нарада з керівниками закладів освіти, де розглянуто питання:

1.  Про  підготовку до  закінчення 2020-2021 н. р. Інформування керівників з питань нормативно-правового забезпечення  освітнього процесу та порядку закінчення навчального року.

2. Про дотримання нормативних вимог щодо визначення претендентів на одержання документів про освіту з відзнакою та нагородження медалями випускників  ЗЗСО. 

3. Про створення безпечних умов організації освітнього процесу в закладах освіти:  рекомендації щодо організації та проведення Дня ЦЗ та тижня безпеки дитини.

4. Різне.

       В роботі наради взяли участь керівники закладів та установ освіти громади - всього 31 учасник. Одне з основних питань наради - створення безпечних умов організації  освітнього процесу в закладах освіти. Головним для керівника закладу є: як можна, будуючи систему забезпечення якості освітньої діяльності у  закладі освіти,  враховувати та організовувати безпекову складову. Для цього важливо знати критерії створення безпечного освітнього середовища та те, як їх можна відстежувати.             Інституційний аудит визначає три основні складові безпечного освітнього середовища:

- безпечні й комфортні умови праці та навчання;

- відсутність дискримінації та насильства;

- створення інклюзивного і мотивувального простору.

Щоб визначити, наскільки освітнє середовище безпечне, необхідно поставити собі наступні запитання   і надати на них відповіді:

- чи безпечна територія та приміщення навчального закладу;

- чи є всі необхідні для навчального процесу приміщення, чи достатньо вони обладнані;

- чи знають учні (вихованці) та працівники закладу вимоги охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки та правила поведінки в надзвичайних ситуаціях;

- чи знають вони, як надавати домедичну допомогу.

         Для керівників та працівників закладів освіти  важливо  дізнаватися більше про способи зниження ризиків пожежної небезпеки, порядок розслідування нещасних випадків у закладі освіти, психологічну готовність до дій в умовах надзвичайних ситуацій та правила надання домедичної допомоги в екстрених ситуаціях.  У зв’язку з ускладненнями епідемічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19 та враховуючи пропозиції Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області (лист облуон №02-13/1266-99 від 08.04.2021) День цивільного захисту та тренування з питань цивільного захисту з учасниками освітнього процесу рекомендовано провести в закладах освіти у вересні-жовтні 2021 року.  Рекомендаціями щодо організації та проведення Дня ЦЗ та тижня безпеки дитини поділились директор Вербівської ЗОШ І-ІІ ступенів Ніраз Ю. В. та директор Вебівського ЗДО "Ромашка" Смольницька М. М. 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень